Reselling Partner Nieuwsbrief 2008-07

Steeds meer resellers sluiten zich aan

De afgelopen weken hebben we weer een aantal nieuwe Site-C Reselling Partners mogen verwelkomen,  de nieuwe Partners komen o.a. uit Nijmegen, Oirschot, Zoetermeer, Helmond, Gouda en Oss.

Wist u dat u Site-C Reselling Partner kunt worden zonder contractuele verplichtingen? Het enige wat wij van een Site-C Reselling Partner verwachten, is dat zij Site-C actief meeneemt in haar verkoopgesprekken. Daarnaast kan een Reselling Partner gratis gebruik maken van een Site-C licentie voor de eigen website en gratis cursussen volgen.

Concurrentieanalyse

In de afgelopen periode hebben wij een concurrentieanalyse uitgevoerd om te zien hoe Site-C zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie. Op dit moment worden er in Nederland meer dan 350 Content Management Systemen aangeboden. We hebben dan ook een steekproef gedaan onder tien aanbieders van CMS-en die er op internet ‘uitspringen.’
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste aanbieders werken met jaarlijkse of maandelijkse abonnementskosten. Wanneer we de kosten vervolgens optellen voor twee jaar, dan blijkt Site-C ineens de op één na goedkoopste. Bij de goedkoopste aanbieder kan de klant echter geen gebruik maken van een eigen hosting pakket en is het aantal pagina’s niet kosteloos oneindig uit te breiden. Met andere woorden, op prijs heeft u aan Site-C zeker een concurrerend Content Management Systeem. Maar ook qua functionaliteiten kan Site-C goed meekomen met de concurrentie. Alle onderdelen die je zou verwachten zitten standaard in Site-C of kunnen als module toegevoegd worden.
Site-C biedt dus een goed product voor een goede prijs. De uitkomst van dit onderzoek betekent overigens niet dat we nu achterover gaan leunen. We zullen in de komende periode onverminderd verdergaan met de ontwikkeling van nieuwe modules en functionaliteiten voor Site-C. Hierover houden we u via deze nieuwsbrief op de hoogte.

Heeft u interesse in de uitslag van de concurrentie analyse? Neem dan s.v.p. contact met ons op.

Eerste Flash website met Site-C

Deze week is de eerste Flash website met Site-C daarachter live gegaan. Het gaat hierbij om de website van Breinwijzer, een business- en projectmanagement organisator die zich met name op technisch georiënteerde bedrijven richt. De beheerder van de website kan met Site-C zelf de inhoud van de Flash applicatie aanpassen.
Om dit project te realiseren is door Site-C een template ontwikkeld die een XML document genereert. De Flash applicatie laadt dit XML document vervolgens in en geeft de pagina weer.
Deze casus is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen Site-C en Flash. Kijk op www.breinwijzer.nl voor het voorbeeld, of neem contact op met Site-C voor meer informatie over de mogelijkheden.

Gratis Site-C cursussen

Zoals u wellicht al weet kunnen uw klanten een gratis gebruikerscursus volgen bij Site-C op kantoor. Tijdens de cursus worden alle standaard functionaliteiten behandeld en heeft uw klant de mogelijkheid alles zelf uit te proberen, zodat het leereffect het grootst is.
De onderdelen die behandeld worden zijn:
  • Aanmaken pagina
  • Vullen van een pagina
  • Fotoalbum maken
  • Formulieren maken
  • Werken met standaard modules
De cursus duurt ongeveer 2 à 2,5 uur. Uiteraard mag u zelf ook aan deze cursus deelnemen.

Naast de Site-C gebruikerscursus geven wij ook cursussen aan Site-C Reselling Partners die zelf Site-C templates willen gaan maken. Tijdens deze cursus passeren alle handelingen voor het implementeren van een Site-C website de revue. De onderdelen die behandeld worden zijn:
  • Installeren Site-C
  • Installeren modules
  • Onderdelen template
  • Tips en Tricks
Deze cursus duurt ongeveer een ochtend of middag. Voor deelname aan deze cursus is een basiskennis van html en css vereist.

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen, neem dan s.v.p. contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Hans Verouden
Site-C BV

Site-C BV
Crabethstraat 38 F
2801 AN  Gouda
@  info@site-c.nl
T   0182 580 530
F  0182 585 005
Postbank
KvK
BTW
3994749
24428297
NL 8189.38.675 B01